Balans i dieten

Vårt sätt att äta har ändrats radikalt under de senaste 100 åren. Vi har gått till mer halvfabrikat, maten är billigare än någonsin och det finns så stort utbud av goda ting att vi blir feta istället för att svälta. Hur kan du hitta en god balans i din diet och vilka metoder främjar din hälsa bäst?

Måttlighet

Du behöver inte gå över till LCHF eller 5:2 dieten för ett bättre leverne. Dessa två dieter fungerar bra om du vill gå ned i vikt och vill stryka socker och kolhydrater ur dieten, men det är inte alla som orkar eller klarar av en sådan stor dietomställning. Istället kan du satsa på traditionell måttlighet. Innerst inne vet vi vad vi äter eller dricker för mycket av. Testa att halvera mängden du normalt brukar äta och dricka. Har du en försmak för läsk och dricker en liter om dagen kan du först testa att gå ned till en halvliter. Om du lastar tallriken full kan du testa att äta på en assiette för att få bättre kontroll över portionerna.

Kosttillskott

Ibland är det svårt att få sig rekommenderad daglig mängd av mineraler, vitaminer och ha en mage som fungerar optimalt. Stillasittande och lite fibrer är inte receptet på en mage i balans. Med kosttillskott och probiotika kan du få kontroll över magen och ditt dagliga behov. Hos Greatlife kan du hitta ett stort utbud med kosttillskott som passar alla, oavsett vad du behöver. Du känner kanske inte av att du lider av vitaminbrist men när du får i dig rätt mängd kommer du istället att märka en skillnad. Många symptom av fel diet tolkas bara som naturliga känslor: trötthet, uppsvälld mage, svårt att sova, koncentrationssvårigheter och att vara frusen. Vi tänker att det är så vi är som personer istället för att fundera på om det kan vara kosten som spökar.