Miljövänliga alternativ

Många av oss funderar på vad vi kan gör för att hjälpa miljön på traven och det finns många miljövänliga alternativ som vi kan använda oss av istället för det som är mindre bra för miljön.

eco-world

Här kommer några tips på vad du kan göra för att bli mer miljövänlig:

  • Sopsortera och försök återvinna så mycket du kan från ditt hem. Det kan vara fråga om gamla skjortor som du inte använder se till att de hamnar för en bättre sak, är de hela och rena så skänk dom till någon hjälporganisation istället för att kasta dom i soporna.
  • Se till att tvätta fulla tvättmaskiner och inte bara några få plagg åt gången på så sätt så spar du vatten och inte slösar i onödan
  • Skaffa dig cykel istället för att ta bilen till jobbet om du inte har allt för lång vill säga, det finns många bra alternativ till vanlig cykel idag. El-cykel till exempel.
  • Ordna med bytardagar bland dina vänner, du kanske har DVD filmer som någon annan inte sett och tvärtom, samma gäller barnkläder så kan det finnas någon i din bekantskap som är i behov av en viss storlek som du har och tvärtom.
  • Kolla upp dina elavtal om ditt elbolag är så bra och miljövänlig som dom säger, det kan vara läge att byta och får ett billigare och ett elbolag som använder sig av mer miljövänlig energi som sol, vind och vatten.

Ja det finns massor av saker som vi kan göra för att hjälpa till att göra vår miljö bättre, detta vara bara några enkla tips på hur du kan tänka och vad du kan göra hemmavid.