Rätt saker hemma för bättre hälsa

Hälsomarknaden i världen är gigantisk, det spenderas och tjänas miljarder på olika typer av produkter som sägs förbättra vår hälsa. Det kan vara allt från receptbelagda mediciner till holistiska pulver. Vad borde du ha hemma i skafferiet och medicinskåpet för att förbättra din hälsa?

Proteinpulver

Det är inte en mirakelkur men hjälper till när du vill bygga muskler. Det ska helst kombineras med styrketräning. Proteinpulver kan också fungera i en del matlagning då det ersätter mjöl i vissa bakverk och rätter. Du kan hitta många recept på nätet som använder sig av proteinpulver för nyttigare mellanmål och en snabb frukost. Proteinpulver som du blandar med vatten och bär kan också vara ett snabbt och nyttigt alternativ när du inte har tid för en riktig frukost eller lunch, eller som ett sätt att ersätta en måltid för att tappa några kilo.

Vitaminer

Köp en burk med multivitaminer och ställ framme på diskbänken. Det blir en bra påminnelse om att ta en tablett varje dag. För dem som har stora matrestriktioner på grund av diet och allergier kan det vara svårt att få i sig alla vitaminer. En tablett om dagen kan göra stor skillnad för din hälsa, även om du kanske inte känner några märkbara förändringar. Din kropp och dina organ arbetar bättre och effektivare.

Kosttillskott

Förutom vitaminer finns det kosttillskott som du kan behöva. En del kosttillskott kan vara aktuella beroende på din ålder eller kön, andra gånger behövs kosttillskott för att du vet att du har brist på något. Beställ hem ett eller flera kosttillskott som passar dig och din situation. Du kan också köpa hemtest för att se om du har järnbrist, ett vanligt problem hos kvinnor.