Sätta krav på vissa produkter

En del produkter som man väljer i vardagen, borde man vara lite mer selektiv med. Man ska ställa lite högre krav och vara villig att betala lite mer för god kvalité.

meat food_111606098

Din mat

Enligt Livsmedelsverket ska man inte konsumera mer än 500 gram kött i veckan. Vi äter på tok för mycket kött vilket har lett till orättvis och plågande djurhållning. Djuren får också mycket antibiotika och matas med sämre mat bara för att det är billigare.

Man behöver inte bli vegetarian för att göra djuren en tjänst, det är trots allt inte alla som är villig att ge upp sin hamburgare eller grillbit. Istället kan man fokusera på att köpa ekologiskt kött eller etiskt kött där djuren har fått leva bra och bekväma liv samt blivit humant avlivade.

Din hud

Alla produkter som man ska smörja in i ansiktet är inte bra för oss. En del märken väljer att späda ut sina krämer och lotions med dåliga kemikalier eller alkohol som bara torkar ut huden. Köp dina ansiktsvårdsprodukter från svenska märken som måste leva upp till svensk standard och svenska kontroller. Märken som ACO och Apotekets egna är skonsamma mot huden och utvecklade för att skydda i det nordiska klimatet.

Dina husdjurs mat

Se även till att dina husdjur får bra mat. Det är vanligt att köpa det billigaste torrfodret åt sina katter, men katter är köttätare. Torrfoder innehåller få animaliska proteiner och oftast socker. Detta leder till problem med njurar och tänder när de blir äldre. Om man inte vill ge sin katt eller hund rent kött (som de borde äta) ska man åtminstone köpa våtfoder med så högt animaliskt proteininnehåll som möjligt.