Vilken napp ska du välja till ditt barn?

Att välja en napp till sitt barn är långt ifrån enkelt och för de föräldrar där även miljöaspekten spelar en stor roll, behöver man tillgodose sig en del information innan man kan göra en informerat och bra val.

naturgumminapp

Valmöjligheterna är många

Som nybliven förälder blir man ganska snabbt varse om det faktum att en napp inte bara är en napp, utan att valmöjligheterna är många. Nappar kommer i alla möjliga olika färger och former och i slutändan så är det oftast så att nyblivna föräldrar antingen läser på om vad andra rekommenderar, eller prövar sig fram på egen hand. Du märker nämligen oftast ganska snabbt om ditt barn är intresserad av en viss typ av napp eller inte. Möjligtvis kan det ha att göra med det faktum att alla bröst är unika och att bebisen helst föredrar en napp som mest liknar sin mammas.

Miljövänlig napp

För de föräldrar som även tar stor hänsyn när det kommer till miljön finns det ytterligare aspekter att tänka på. I detta avseende rekommenderar vi en typ av napp som är skapad av naturgummi, där råmaterialet kommer från träd och som därigenom även gör att den är ekologiskt nedbrytningsbar. Smaken skiljer sig även en aning och kan upplevas som bättre än hos de nappar som är skapade på en onaturligare väg. Nappar av naturgummi är idag relativt enkla att få tag på, så länge du ser till att leta hos en välsorterad webbshop eller vanlig butik.

Ändras över tid

Man ska även vara medveten om att vissa typer av nappar kan passa väldigt bra under en viss tid i barnets utveckling, för att sedan inte passa dom alls. Omvänt är det som tur är på precis samma sätt, vilket gör att du helt plötsligt kan få användning för en napp som ditt barn tidigare valt bort.